Sportblessure? Kies voor acupunctuur!

Iedere sporter heeft er vast wel eens mee te maken gehad… een sportblessure. Sporten vraagt veel van het menselijk lichaam. Botten, spieren, pezen en gewrichten moeten wennen aan een zware belasting. Dat kan leiden tot overbelasting, het gevolg hiervan is overmatig vermoeidheid of terugvallende prestaties. En dat wil je natuurlijk niet, gelukkig kan acupunctuur hier de helpende hand zijn.

Hoe een sportblessure ontstaat

Sportblessures kunnen plotseling op komen dagen, denk bijvoorbeeld aan een verzwikking, een botsing met je tegenstander of wanneer je valt. Bij sommige sporten komen bepaalde blessures vaker voor dan bij andere sporten. Bij voetbal heb je bijvoorbeeld te maken met een ongelijke grond waardoor de kans op blessures groter is.

Overbelasting kan de oorzaak van een sportblessure zijn. Máár sportblessures kunnen ook geleidelijk ontstaan, bijvoorbeeld wanneer je de verkeerde schoenen draagt. Dit is slecht voor de knieën en kan uitdraaien op een chronische blessure. De oplossing: acupunctuur!

Sportblessures voorkomen met acupunctuur

Voorkomen is beter dan genezen! Als sporter wil je het risico niet nemen om een sportblessure op te lopen en doe je er dus alles aan om dit te voorkomen. Acupunctuur kan preventief worden ingezet om het risico van een blessure af te nemen. Het kan pijn en ontstekingen verminderen en botbreuken sneller laten herstellen. En niet alleen het symptoom van de blessure wordt behandeld, maar ook de zwakkere punten. Dit verkleint de kans op herhaling en voorkomt dat de klacht chronisch wordt.

Betere prestatie

Een betere prestatie leveren is wat een sporter wil. Acupunctuur zorgt voor een snel herstel door de spieren voor of na de wedstrijd te behandelen. Hierdoor wordt de doorbloeding en de zuurstofopname verbeterd, waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd. Zo herstellen je spieren véél sneller van de geleverde prestatie.

Sportblessure genezen

Toch een sportblessure opgelopen? Wacht dan niet te lang, een sportblessure kan je namelijk beperken in het bewegen en kan je concentratie of slaap verstoren. Acupunctuur kan je helpen je lichaam weer in balans te brengen. Het helpt de klachten de verminderen of zelfs helemaal te laten verdwijnen.

Heb je vragen over deze behandeling of ben je benieuwd of acupunctuur iets voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op.

Hier kun je meer lezen over wat acupunctuur nu precies inhoudt.

>>Neem gelijk contact met mij op.