Acupunctuurbehandeling

Het onderzoek en de diagnose

Een effectieve behandeling begint met de juiste diagnose. Ik besteed dan ook veel tijd en aandacht aan het stellen van een goede diagnose. De meeste mensen kunnen hun klacht duidelijk beschrijven. Dat is voor mij natuurlijk belangrijke informatie maar het is niet genoeg. Het stellen van de juiste diagnose komt tot stand door de combinatie van het voeren van een gesprek, aandachtig te kijken en je tong en pols te onderzoeken.
Als je voor de eerste keer bij mij komt bespreken we de klacht uitgebreid. Maar we bespreken ook andere dingen. Denk hierbij aan je eetlust, stoelgang of slaappatroon. Bij vrouwen vraag ik ook naar het verloop van de menstruatiecyclus. Verder is het van belang om dingen te weten over je dagindeling, de werkzaamheden, je humeur en geestelijke gesteldheid en je eetpatroon. Zo krijg ik een beter beeld van je dagelijks functioneren. Daaruit kan worden afgeleid hoe het is gesteld met de energiebalans.

Aan de hand van al deze gegevens, stel ik een Chinese Geneeskundige Diagnose, waarop de behandeling gelijk wordt afgestemd. Het eerste consult bestaat dus uit een gedeelte onderzoek en direct behandelen.

Voor de behandeling

Wanneer je bij mij een acupunctuurbehandeling ondergaat, wil ik je graag nog op de volgende punten wijzen:

  • Gebruik geen alcohol of drugs voor of na de behandeling.
  • Vermijd drukte en stress voor en na elke behandeling.
  • Vermijd zware lichamelijke en/of geestelijke inspanning voor en na de behandeling.
  • Zorg dat je iets eet voor de behandeling.
  • Drink geen koffie en eet geen drop (dit beïnvloedt de tong en daarmee de tongdiagnose).
  • Stop met het schrapen van de tong minimaal een week voor de behandeling, dit ook i.v.m. de tongdiagnose.

Verder is het nog belangrijk om te vermelden:
Wat moet je aan voor kleding? Meestal is het toereikend om de broek tot over de knieën en de mouwen over de elle bogen te hebben. Soms is het echter nodig om de kleding uit te doen en alleen het ondergoed aan te houden.
Voor vrouwen geldt dat tijdens de menstruatie en gedurende de zwangerschap bepaalde acupunctuurpunten niet gebruikt mogen worden. Laat mij dus altijd weten of je menstrueert of zwanger bent, ook als het nog pril is. Probeer je zwanger te worden? Ook dan is het verstandig dit te melden.

Na de acupunctuurbehandeling

De meeste mensen voelen zich na een acupunctuurbehandeling heerlijk loom en moe. Daarbij kun je soms een dof en zwaar gevoel krijgen in het behandelde deel van het lichaam. Dat is normaal en het gevoel trekt vanzelf weer weg. Na een paar behandelingen worden deze reacties meestal minder sterk. Pas jezelf de dag van de behandeling aan, drink iets meer water na de tijd en neem – indien mogelijk – je rust.

Betaling

De factuur ontvang je gelijk na de behandeling via de mail. Betaling is alleen contant mogelijk en dient na de behandeling te worden voldaan. Indien je verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen kun je de factuur indienen bij je zorgverzekeraar. Doordat ik aangesloten ben bij de VNT en de RBCZ, vergoeden de meeste verzekeraars de behandeling.

Vragen?

Heb je nog vragen over de acupunctuurbehandeling? Schroom niet om contact op te nemen! Ik hoor graag van je. Je kunt een mail sturen naar info@acupunctuurbyjosyn.nl of mij bellen op 06 14471472.

Direct een afspraak maken?