Over Josyn

Mijn leven lang heb ik al een groot interesse in waarom dingen zijn zoals ze zijn en vooral ook hoe en waar dat ontstaan is. Omdat ik daarnaast erg graag met mensen mag werken en zelf veel baat bij acupunctuur heb gehad was de keuze snel gemaakt om de opleiding tot acupuncturist te volgen. Een grote verandering qua werk, maar ook qua zienswijze. Met acupunctuur kijk je namelijk verder dan de klacht zelf en ga je op zoek naar de oorzaak.

 

Visie

Oprechte aandacht voor iedereen die bij mij komt en daarvoor ook de tijd te nemen, vind ik erg belangrijk. Zo kun je samen kijken naar wat nodig is om een verandering teweeg te brengen.
Deze verandering ondersteun ik met acupunctuur, voedingsadviezen en eventuele oefeningen. Op deze manier komt lichaam en geest meer in balans, wat kan helpen bij een veranderingsproces op wat voor vlak dan ook. Daarbij is het in mijn optiek van belang dat je oog houdt voor wat er mogelijk is op dat moment. Zowel op korte als op lange termijn. Tenslotte is preventie de sleutel tot gezondheid!

Studie

Na een studie van 6 jaar ben ik in 2016 afgestudeerd aan de TCMA te Utrecht. Doordat ik in die 6 jaar op twee verschillende opleidingen heb gezeten kreeg ik de kans om veel stage te lopen bij verschillende acupuncturisten om zo mijn eigen stijl en visie te kunnen creƫren.

Verdere ontwikkeling

Nadat ik in het eerste jaar van mijn opleiding een advies kreeg van een Chinese docent om Tai Chi te gaan doen kwam ik in aanraking met deze Chinese gezondheidskunst. Dit heeft mij zo verrijkt de afgelopen jaren, dat ik me daarnaast verder verdiept heb in de martial arts door middel van Taijiwuxigong, meditatie en Kyokushin karate. Dit is ondertussen niet meer uit mijn leven weg te denken en ik ervaar het als een preventieve manier om mij lichamelijk en geestelijk in balans te houden. Daarnaast geeft het ook een dieper inzicht in hoe acupunctuur werkt.

Omdat alles veranderlijk is en je nooit uitgeleerd bent vind ik het van belang om mij te blijven verdiepen. Dit doe ik door middel van het volgen van nascholingen en intervisie met andere acupuncturisten.