Hoe je goede voornemens laat slagen met behulp van acupunctuur

De tijd van goede voornemens is weer aangebroken! Heb jij goede voornemens zoals stoppen met roken, afvallen, minder stress of minder frustraties? Lukt het niet of heb je moeite om dat zelf voor elkaar te krijgen? Acupunctuur kan je hierbij ondersteunen! Zo zijn je voornemens gemakkelijker vol te houden én voel je je vitaler! 

Goede voornemens volhouden, hoe doe je dat?

Het nieuwe jaar biedt – net als iedere nieuwe dag – volop nieuwe mogelijkheden! Voor de één betekent dit het roer om, voor de ander zijn het kleine aanpassingen. Het einde van het jaar met kerst en oud & nieuw is voor de meesten een tijd van bezinning en naar binnen keren. Het einde van een jaar is een mooi moment om het jaar eens te overdenken en daarmee je wensen en doelen voor het komende jaar helder te krijgen.

Kortom, voor veel mensen het moment om vol goede moed het nieuwe jaar in te gaan met goede voornemens. Stoppen met roken, afvallen, minder stress ervaren, meer tijd nemen om een moment tot rust te komen, meer sporten, etcetera. Iedereen herkent het wel. Maar hoe begin je daarmee en dan komt het moeilijkste, hoe houd je het vol?

Realistische doelen stellen

Het belangrijkste is dat je realistische doelen stelt welke binnen jouw mogelijkheden passen. Wil je 30 kilo afvallen in een half jaar tijd? Niet doen! Grote kans dat je na de tijd weer heel snel aankomt. Doordat je een eetpatroon aanhoudt wat meestal mager en koud is verzwak je je lichaam alleen maar meer en gaat het afvallen moeilijker. Daarnaast is de kans groot dat je er ook andere klachten bij krijgt. Denk bijvoorbeeld aan het vaak koud hebben, meer vocht vasthouden en minder energie hebben. Het is dan ook belangrijk dat je eet wat bij je past en dat je vitaal af kunt gaan vallen.

Wil je stoppen met roken? Vraag jezelf af waarom je rookt, is het bijvoorbeeld om beter met stress om te gaan? Dan is het zaak dat je eerst de oorzaak aanpakt, namelijk de stress. Daarna kun je gaan stoppen met roken. Dit betekent voor de één rustig afbouwen en voor de ander in 1 keer stoppen.

Goede voornemens en acupunctuur

Wat kan acupunctuur betekenen voor jouw goede voornemens? Zie het als een stuk ondersteuning zodat je het gemakkelijker vol kan houden. Bijkomend voordeel: het komt je algehele energie ook nog eens ten goede! Als je kijkt naar afvallen, dan kan acupunctuur in combinatie met voedingsadvies ervoor zorgen dat je de voeding krijgt die bij jou past en je energie meer in balans brengt. Hierdoor zal je spijsvertering beter zijn werk doen en zal het afvallen ook eenvoudiger gaan.

Stoppen met roken

Bij stoppen met roken kun je wat aan de stressklachten doen, zodat je je rustiger voelt, minder behoefte hebt aan afleiding en dat je het roken minder lekker vindt.

Meer sporten

Ook voor andere voornemens, zoals bijvoorbeeld meer sporten, kan het helpen. Ben je te moe om te gaan sporten en zie je er tegenop om weer naar de sportschool te gaan? Acupunctuur kan je helpen om je energieker te voelen, waardoor de zin in sporten vanzelf weer terug komt! En misschien is rustig wandelen, Tai Chi of Yoga in het begin veel geschikter voor je.

Hulp nodig?

Kun je wat ondersteuning gebruiken en wil je graag aan je gezondheid werken? Kijk dan eens verder op mijn website of neem contact met mij op om te kijken of ik wat voor je kan betekenen. Hier kun je meer lezen over wat acupunctuur nu precies inhoudt.