Verdriet? De tip om dit snel te verminderen

Je kent ze wel, van die leraren die voor de klas staan waarvan jij denkt; je had beter een ander beroep kunnen kiezen. Maar soms heb je ook mazzel, dan is het een feestje om naar de docent te luisteren. En bruis je van inspiratie na het college. Laat ik nou vorige maand net die mazzel hebben gehad. Een docent die vol passie voor de klas stond en ons beloofde dé tip te hebben voor iemand met intens verdriet.

Verdriet bij apen

Hij had het zelf ook niet bedacht gaf hij eerlijk toe, maar had zijn inspiratie bij een paar apen opgedaan. Laten we wel wezen, apen die Chinese geneeskunde begrijpen? Het kan dus toch verzekerde hij ons ervan. Mijn nieuwsgierigheid was in ieder geval gewekt. De volgende situatie deed zich voor: een baby aapje was bij de geboorte overleden. Moeder die intens verdriet had en met haar de hele familie. Apen schijnen erg discrete wezens te zijn en tasten heel subtiel bij de moeder af wat kan en wat niet kan. De tantes kwamen na een tijdje bij de moeder aan en vroegen haar dan of ze de kleine ook van haar over konden nemen. En zo gaat die door de handen van alle tantes.

Maar wat doen de mannen dan in dit geheel?

Juist ja: de mannen komen met de verlichting van het verdriet. Wat je ziet gebeuren bij apen maar ook bij mensen met verdriet is dat de schouders naar voren gaan en de borst wordt ingetrokken. Hierdoor gaat het verdriet wat in de borstkast zit – en chinees gezien de longen aantast – vast zitten en wordt het alleen maar erger. De mannetjes verzachten dit door af en toe een strekking te doen. De handen worden naar voren gezet en de schouders gaan naar achter. Daarna drukken ze de borstkast naar voren en laten ze daarmee de energie in het borst gebied weer stromen. Waarmee het verdriet ook minder wordt.

Het resultaat

Weer terugkomend op de docent, die verzekerde mij ervan dat als je dit een paar keer per dag doet. Je onmiddellijk resultaat zult merken. Ik zou zeggen probeer het eens! Mijn dag kon in ieder geval al niet meer stuk, apen en Chinese geneeskunde, het was toch zo gek nog niet.