Zo helpt acupunctuur bij stoppen met roken!

Stoppen met roken is voor de meesten een hele uitdaging. Roken was “vroeger” gewoon, op verjaardagen stonden de sigaretten op tafel en rookte bijna iedereen. Als je niet rookte keken de meesten je verwonderd aan, onder het motto “verbaas u niet, verwonder u slechts”. Afijn, die tijd is geweest. Het is nu zelfs omgedraaid, vooral ook omdat we steeds beter weten wat roken met je lijf doet (en dan laten we de schade voor de meerokers gemakshalve nog even buiten beschouwing).

Wanneer stoppen met roken?

Wanneer is nu het juiste moment om een verandering te weeg te brengen? Dé hamvraag die mij al jaren bezighoudt. Is het beter om tot 1 januari te wachten? Na die ene verjaardag of die langverwachte vakantie? Of gewoon net zolang wachten tot het goed aanvoelt? Een leraar van mij zegt altijd, elke nieuwe dag is weer een nieuwe kans om iets te veranderen. Dus waarom wachten tot morgen of volgende maand als het vandaag ook kan!

Dat roken slecht is voor je gezondheid en je omgeving weet iedereen zo onderhand. Daarnaast kost het schrikbarend veel geld en begin je er ook niet lekkerder van te ruiken. Kortom: genoeg redenen om geen sigaret meer op te steken. Hoe kan het dan dat stoppen met roken tóch zo lastig is?

Dé juiste methode om te stoppen met roken

Er zijn tegenwoordig heel wat hulpmiddelen op de markt; pillen, pleisters, e-sigaretten en zelfhulpboeken.. En dan ook nog eens de goed bedoelde adviezen van buren, vrienden en partner. Vooral die laatste categorie is best wel pijnlijk en lang niet altijd wenselijk. Maar waar kies je voor?

Vaak stel ik de vraag, wat is de functie van het roken? Stress, gewoonte, onrust? Of nog iets anders? En wat kan jou persoonlijk helpen bij een verandering in je gewoonten? Dat is voor iedereen weer verschillend, maar zo belangrijk als je een verandering op wat voor vlak dan ook wilt maken die blijvend is.

Stoppen met roken en acupunctuur

Is acupunctuur een optie om je te helpen met stoppen? Jazeker! Echter is het geen wondermiddel. Beschouw acupunctuur tijdens het stopproces als extra ondersteuning. Je kunt niet achterover leunen en verwachten dat de acupunctuurnaalden het werk wel doen. Wat acupunctuur dan wel doet? Het maakt het stoppen een stuk gemakkelijker doordat de behoefte voor het roken afneemt. Ook kan het helpen tegen de drang om meer te eten (waar de meesten nogal last van hebben). Daarnaast breng je met acupunctuur het lichaam meer in balans waardoor je minder snel stress zult ervaren en de behoefte aan een sigaret daardoor zal afnemen. Kortom: met een gezonde dosis motivatie en een paar naalden heb je een goede kans van slagen om op een natuurlijke manier van het roken af te komen.

Kun je wat ondersteuning gebruiken en wil je graag aan je gezondheid werken? Kijk dan eens verder op mijn website of neem contact met mij op om te kijken of ik wat voor je kan betekenen.

Hier kun je meer lezen over wat acupunctuur nu precies inhoudt.